Reflexions, converses i propostes per atreure i potenciar el talent femení en l’àmbit de l’enginyeria
06/06/2024

El proper dia 20 de juny de 2024 a les 10h al CosmoCaixa de Barcelona es celebrarà l’acte “Dona Enginyera” per tal d’analitzar les barreres actuals que frenen a les nenes i joves a triar l’enginyeria com a professió i fer propostes per tal de trencar aquests barreres i atraure talent femení a l’àmbit de l’enginyeria.  

09.30 h Recepció de les persones assistiens

10.00Benvinguda i presentació

10.15 h  Conferència inaugural a càrrec de Maria Petit, comunicadora i divulgadora

Als 17 anys va patir un accident de moto i va perdre la vista i l’olfacte. A partir de llavors va decidir superar tots els reptes i obstacles que tenia per endavant. Avui és runner, corredora de trail, alpinista, comunicadora, escriptora i divulgadora. És una dona que no supera barreres, directament les trenca.

11.00 h Pausa cafè

11.30 h ENGINEERING TALKS

Tres converses W2W per atreure i potenciar el talent femení en l’àmbit de l’enginyeria

 

La formació i les vocacions La professió i la progressió El present i el futur

Georgina Comas Vieta i

Mireia Usart Rodríguez

Mar Porras i

Mireia Ranera

Karina Gibert i

Núria Salán Ballesteros

Conversa sobre l’educació, els estereotips de gènere i quines possibles fórmules es poden adoptar per promoure amb èxit les vocacions tecnològiques entre les nenes i les adolescents. Conversa sobre com les empreses i les institucions han d’apostar per captar, visualitzar i potenciar el talent femení en el camp de la ciència i la tecnologia. Conversa sobre la realitat de les dones en l’enginyeria, l’evolució de la seva presència en els darrers anys i què es pot fer per atreure-les cap aquest camp professional.

13.00 h  Lliurament 1r Premi Dona Enginyera

Reconeixement a les dones enginyeres que han obert el camí

13.15 h Cloenda a càrrec de Josefina Antonijuan Rull Vicerectora de Responsabilitat Social i Igualtat de la UPC. També intervindrà a la cloenda de l’acte José Antonio Galdón Ruiz, president executiu de COGITI (Consejo General de la Ingeniería Técnica Industrial de España) i president d’INGITE (Instituto de Graduados en Ingeniería e Ingenieros Técnicos de España).